شیمی فرزانگان

تا جای ممکن میخواهم به شما کمک کنم تا شیمی تان را تقویت کنید

شیمی فرزانگان

تا جای ممکن میخواهم به شما کمک کنم تا شیمی تان را تقویت کنید

من دانش آموز فرزانگان دو ارومیه هستم و میخواهم اطلاعات عمومی جالبی را در اختیار شماقرار دهم.لطفا با کامنت هاتون باعث دلگرمی ما بشید

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

۲۴
آذر

به این تست ها توجه کنید دارای اهمیت بالایی هستند

علاوه بر دقت در پاسخگویی به آنان به شباهت ها و تفاوتهاشونم توجه کنید



۱-در عنصر های تناوب چهارم چند عنصر در آرایش الکترونی خود زیر لایه ی s نیمه پر دارند؟!

۱)۴

۲)۳

۳)۲

۴)۱


۲-در دوره ی چهارم جدول تناوبی بین عناصر واسطه چند عنصر با زیر لایه d10 وجود دارد؟!

۱)۳

۲)۲

۳)۴

۴)۸


۳-در دوره چهارم جدول تناوبی در چند عنصر زیر لایه d. کاملا پر است؟!

۱)۴

۲)۳

۳)۷

۴)۸



۴-در عناصر تناوب چهارم زیر لایهd لایه ظرفیت در چند عنصر نیمه پر است؟!

۱)۴

۲)۳

۳)۲

۴)۱


۵-در چند اتم از عناصر واسطه ی تناوب چهارم زیر لایه ۳d به ترتیب نیمه پر و پر شده است؟!


۱)۲،۳

۲)۳،۲

۳)۲،۲

۴)۱،۱


۶-در دوره چهارم جدول تناوبی چند عنصر در آخرین زیر لایه ی خود دارای دو الکترون هستند؟!

۱)۷

۲)۸

۳)۹

۴)۱۰



جواب ها در ادامه مطلب

  • pari delavar
۰۶
آذر

پیش از آن‌که علم شیمی به عنوان یکی از اصلی‌ترین رشته‌های علمی شناخته و معرفی شود، بسیاری از پدیده‌هایی که امروزه در محدوده قلمرو علم شیمی قابل توضیح و تفسیر است با استفاده از قوانین علم کیمیا مورد بررسی، تجزیه و تحلیل قرار می‌گرفت. یکی از مهم‌ترین تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده بود چگونگی تبدیل مس به طلا بود.

 مس و طلا  دو عنصری هستند که تعداد پروتون‌های آنها می‌تواند بسیاری از خصوصیات و ویژگی‌های آنها را تعیین کند. از آنجایی‌که مس عنصر مقاومی است آزاد شدن سه پروتون در این عنصر مستلزم صرف انرژی قابل توجهی است که در نتیجه سبب می‌شود هزینه انرژی لازم برای تبدیل آن بیش از ارزش نهایی طلای به دست آمده باشد. جالب است بدانید که تبدیل مس به طلا علاوه بر این‌که از نظر تئوری قابل تایید است از نظر عملی نیز امکانپذیر بوده است. برنده جایزه نوبل شیمی سال 1951 موفق شده بود در سال 1980 میلادی مقدار اندکی از مس را به طلا تبدیل کند. این در حالی است که پیش از این نیز یک فیزیکدان روسی که در یک مرکز تحقیقات هسته‌ای در نزدیکی سیبری کار می‌کرد متوجه شده بود که پوسته مسی راکتور آزمایشی این مرکز به مرور زمان به طلا تبدیل شده بود و با استفاده از این تغییر توانسته بود به راهکاری برای تبدیل مس به طلا دست پیدا کند.

امروزه می‌توان با استفاده از شتاب‌دهنده‌ها، عناصر را به یکدیگر تبدیل کرد. در سیستم‌های شتاب‌دهنده عناصر مختلف تحت تاثیر میدان‌های الکتریکی یا مغناطیسی قرار می‌گیرند. حرکت عناصر در مسیر شتاب‌دهنده‌های ضلعی یا مدور سبب برخورد آنها با پروتون‌ها و نوترون‌های آزاد شده و در نتیجه عناصر یا ایزوتوپ‌های جدید  اخته می‌شود. ایجاد چنین تغییراتی از طریق رآکتورهای هسته‌ای نیز امکان‌پذیر است. در طبیعت نیز همواره با افزودن پروتون یا نوترون به اتم‌های هیدروژن در رآکتور هسته‌ای یک ستاره می‌توان عناصر جدیدی را تولید کرد.

البته در خصوص عناصر سنگین‌تر از آهن که عدد اتمی آن 26 است انجام چنین فرآیند مشابهی تنها از تغییرات هسته‌ای ایجاد شده در یک ابرنواختر امکان‌پذیر است. اگر چه ممکن است چنین به نظر برسد که استفاده از این راهکار برای تولید طلا از مس متداول و مرسوم نخواهد بود اما نکته قابل توجه این است که اساسا انجام چنین واکنشی امکانپذیر و شدنی است. سنگ‌های معدنی نظیر سولفید سرب (گالن)، کربنات سرب (کروسیت) و سولفات سرب (انگلیست) اغلب متشکل از عناصری مانند روی، طلا و نقره هستند. اگر این سنگ‌های معدنی را خرد کنیم با استفاده از روش‌های شیمیایی  می‌توان طلا را از مس جدا کرد که نتیجه به دست آمده حاصل کیمیاگری خواهد بود.


منبع:http://usbchemist.blogfa.com



  • pari delavar